4 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/f1/19/623c9313582bd_o_large.jpg)
fot. Agata Siemiaszko
Warzywne chipsy to zdrowa przekąska! Wypróbuj proste i szybkie przepisy na chipsy z batatów, marchewki, selera i ziemniaków
Marchewka
Składniki:
- 4 grubsze marchewki,
- olej do skropienia – mniej niż pół łyżeczki,
- pieprz i zioła prowansalskie.
Przygotowanie:
Marchewkę dokładnie umyj i obierz. Następnie pokrój w cienkie plasterki i wrzuć do miski. Dodaj olej, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Rozłóż na papierze do pieczenia tak, aby plastry nie zachodziły na siebie. Piecz 15 minut w 180 stopniach Celsjusza.